top of page

Bodrum’daki Avrupa Ragbi Lig Şampiyonası’nda Şampiyon Hollanda!

ERL-Avrupa Ragbi Lig Federasyonu’nun resmi organizasyonu olan Avrupa Şampiyonası’nın D Grubu 2021 sezonu maçları, 14-17 Ekim 2021 tarihlerinde Bodrum’da düzenlendi. 2025 Dünya Kupası elemelerinin ilk aşaması olma özelliğini de taşıyan bu turnuvanın maçları, Mumcular Hüseyin Akar Tesislerinde gerçekleştirildi. Şampiyona’ya D Grubu’nda bulunan Türkiye, Çekya, Malta ve Hollanda katıldı.




Tek maçlı Yarı Final-Final formatı üzerinden oynanan şampiyonanın ilk maçı olan Çekya-Malta karşılaşması, 40-16’lık Çekya zaferiyle sonuçlandı. Günün ikinci maçında ise Milli Takımımız, Hollanda karşısına çıktı. Maçın başında iki geçiş sayısıyla öne geçen Hollanda’yı ilk yarının sonlarına doğru yakalayan ve skoru eşitleyen millilerimiz, ikinci yarıda ivmesini korumayadı ve karşılaşmadan 40-18’lik mağlubiyetle ayrıldı. 17 Ekim Pazar günü yapılan final ve 3. karşılaşmaları ise Türkiye-Malta arasındaki 3.lük mücadelesiyle başladı. İlk yarı dengede giden maçta Türkiye, istikrarlı hücumlarıyla baskısını sürdürerek rakibinin direncini kırdı ve 36-12’lik sonuçla turnuvanın 3.sü oldu. Günün son karşılaşması ise Hollanda ve Çekya finaliydi. Bu müsabakada Hollanda, maçın ilk dakikalarından itibaren kazandığı skor avantajını disiplinli oyunuyla korudu. Çekya’nın maçın sonlarına doğru kaydettiği iki geçiş sayısı, farkı kapatmaya yetmedi ve 36-10’luk skorla Hollanda şampiyonluğa uzanarak bir üst kategoriye yükselme ve 2025 Dünya Kupası elemelerine devam etme hakkı kazandı.




Çok sayıda sporseverin ilgiyle izlediği şampiyona kapsamında Türkiye Ragbi Lig Derneği, Bodrum Belediyesi ve Bizim Dünyamız Vakfı, iklim değişikliğine karşı verilen mücadeleye dikkat çekmek amacıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. Şampiyonaya katılan milli takımların yönetici ve oyuncuları ile birlikte Türkiye Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız, Bodrum Belediyesi yetkilileri, Bizim Dünyamız Vakfı Başkanı Kahraman Halisçelik ve ünlü sinema oyuncusu Cem Uçan da ağaç dikme etkinliğine katıldı. Türkiye Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız, turnuvaya gelerek hem Ragbi Lig sporuna, hem de Bizim Dünyamız Vakfının iklim değişikliğiyle mücadelesine destek veren dünyaca ünlü sinema oyuncusu Cem Uçan’a teşekkür etti. Bizim Dünyamız Vakfı Başkanı Kahraman Halisçelik de iklim değişikliğinin tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu vurguladı ve bu önemli konuyu spor yoluyla kamuoyunun dikkatine getirdiği için Avrupa Ragbi Ligi, Türkiye Ragbi Lig Derneği ve Dernek Başkanı Gürol Yıldız’a teşekkür etti.




Şampiyona, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtım Vakfı ile beraber TRLD’nın çevre bilinci ortağı Bizim Dünyamız Vakfı’nın iş birliğiyle organize edildi. Organizasyona aynı zamanda konaklama sponsoru Blue Dreams Resort Otel, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) destek verdi.








Türkiye'de Ragbi Lig sporunu desteklemek ve geliştirmek adına kurulmuş olan Ragbi Lig Derneği, 2016 Aralık ayından beri çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Ragbi Lig Federasyonu (ERL) ve Uluslararası Ragbi Lig Federasyonu (IRL) tarafından desteklenen kuruluş, gösterdiği idari ve sportif performansla birlikte ERL ve IRL tarafından ‘’Temsilci Üye” statüsü kazanmasının ardından 2018 yılından beri Uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil ediyor ve bu sporun Türkiye’de daha iyi yerlere gelebilmesi için Avrupa Ragbi Lig Federasyonu ile ortak projeler yürütüyor. Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek olan ilk organizasyon 2022 Avrupa Ragbi Lig Plaj Şampiyonluğu Türkiye’de yapılacaktır.






bottom of page